Lepota dolazi iznutra

Početna >>    Vesti  >>   Priča o pužu

Priča o pužu


prica o puzu
Od davnina covecanstvo tezi da otkrije tajnu vecne mladosti.
Danas je otkrice na domak ruke.revolucionarno otkrice koje je
Priznao ceo svet je kozmetika na bazi sluzi puza.

Krajem proslog veka cileanska porodivca zapocela je industrijsko gajenje puzeva zbog izvoza u francusku koja puzeve koristi za ishranu.

Jedan od vlasnika firme koji je bio farmaceut primetio je nesto neobicno , ruke radnika bez obzira na tezak fizicki posao prikupljanja puzeva su bile glatke i nezne kao kod dece, bez rana i belega. Dosetio se da je to mozda od sluzi puzai poceo je da proucava .pet godina je trajalo njegovo istrazivanje ,da bi ustanovio cudesno svojstvo seruma puza.puzeva sluz sadrzi sedam bioloskih svojstava

ALANTOIN – ubrzava stvaranje kolagena I podmladjuje .Antioksidanti privremeno usporavaju starenje I aktiviraju process izlecenja.
Glikolna kiselina – nezno uklanja mrtve celije I cisti zapusene pore. Takodje pomaze hidrataciji koze.

Antibiotici- puzeva sluz sadrzi specificna antibakterijska I antibiotska svojstva.Unistava bakterije kao sto su esirihio koli, streptokoke, koje su cest uzrok zapaljenja akni. Antibiotsko svojstvo koje poseduje je razlicito od onog koje postoji u lekovima I izaziva rezistentnost.
Vitamini A, C I E- ekstrakt sluzi puza pored proteina sadrzi I Vitamine A C I E koji obogacuju kozu I cine je meksom. Vit A ojacava membranu koze. Vit E je mocan antioksidant koji smanjuje gubitak vode iz celija.

Kolagen I elastin – obogacuju kozu sa osnovnim sastojcima vezivnog tkiva.Kolagen odrzava integritet koze.Mlaada koza sadrzi veoma rastvorljiv kolagen , koji zadrzava vodu I sprecava pojavu bora.Sa godinama medjutim sadrzaj u kozi mu opada. Dodatni unos elastina cini kozu elasticnom..

Danas se puzevi gaje u specijalnim ekoloskim uslovima , a sluz se skuplja po posebnoj tehnologiji , I nije se naslo alternativno resenje u kozmetickoj industriji koje ce zaustaviti process starenja , koje hrani kozu I istovremeno sprecava upalne procese I ima antibiotsko dejstvo umesto malog I korisnog puza.
Povezani proizvodi

 • - 30%
  micelarna voda za ciscenje - ekstrakt puza
  Micelarna voda za ciscenje - ekstrakt puza
 • anatomska dvodelna 3d maska za regeneraciju koze sa serumom od puzeve sluzi
  Anatomska dvodelna 3D maska za regeneraciju koze sa serumom od puzeve sluzi
 • dnevna i nocna krema za lice sa ekstraktom puza 50 ml
  Dnevna i nocna krema za lice sa ekstraktom puža 50 ml